Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Менській ДПІ провели семінар з неприбутковими організаціями

опубліковано 25 травня 2023 о 14:51

З метою роз’яснення окремих положень податкового законодавства Менською ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській  області нещодавно був проведений семінар  для неприбуткових організацій.

Головний державний інспектор  Менського  відділу податків і зборів  з юридичних осіб Ніна Грищенко розповіла присутнім  про порядок реєстрації неприбуткових організацій та отримання ними витягу з Реєстру. Посадовець  звернула увагу, що неприбуткова установа може або звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій, або подати такий запит засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації. Запит обов’язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати. За запитом неприбуткової організації контролюючий орган надає їй безоплатно витяг з Реєстру за встановленою формою, який містить відомості про неприбуткову організацію. 

Начальник Менської ДПІ  Людмила Добридень  розповіла  про  переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів. Нагадала, що  електронне звітування – це найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами, який має багато суттєвих переваг для платників, а саме: 

економія робочого часу на заповнення та подачу звітності та власних коштів на придбання бланків;

робота в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів або старт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення всього за декілька хвилин у будь-який час та з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет;

звітність, надіслана до податкового засобами телекомунікаційного зв’язку не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання;

автоматична перевірка підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;

оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді;

підтвердження доставки звітності (направлення ДПС квитанції про отримання податкової декларації);

конфіденційність інформації, тощо.
Під час семінару  фахівці  Менської ДПІ відповіли на всі запитання,які цікали присутніх представників неприбуткових організацій.