Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сновською ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Нарахування та сплата податку на нерухоме майно»

опубліковано 25 травня 2023 о 15:24

Відбувся сеанс телефонного зв’язку з платниками податків Сновщини за участі начальника Сновської ДПІ Тетяни Біби на тему: «Нарахування та сплата податку на нерухоме майно».

Під час «гарячої лінії» податківець зазначила, що в Україні законодавством передбачена щорічна сплата податку на нерухоме майно власниками квартир та будинків  і тому основною темою  було питання - кому та скільки доведеться платити у 2023 році та кого під час війни звільнили від сплати податку. Так, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Для нарахування податку використовуються дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, держателем якого є Міністерство юстиції України, або оригінали відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.