Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чернігівській ДПІ пояснили підприємцям умови перебування на І групі оподаткування

опубліковано 26 травня 2023 о 09:18

Тетяна Рубан, начальник Чернігівської ДПІ,  провела зустріч з  платниками податків  в приміщенні інспекції щодо вимог до перебування фізичних осіб-підприємців на 1 групі. 

Тетяна Рубан, повідомила, що  відповідно до п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України  – перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на сьогоднішній день це  1 118 900 грн. 

У заяві Про застосування спрощеної системи, яку платник подає до контролюючого органу за місцем обліку, в полі: «Місце провадження господарської діяльності»  необхідно  зазначити фактичне  місце провадження  своєї діяльності.  Тому при  подачі відповідної заяви до контролюючого органу для перебування на  1-й групі, платник повинен заздалегідь розуміти, де саме він буде проваджувати свою господарську діяльність.