Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання подання платниками звітності в електронному вигляді обговорили у Чернігівській ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 09:21

Начальник відділу електронних сервісів Чернігівської ДПІ, Наталія Корчевська  провела зустріч з  платниками  податків  в приміщенні інспекції щодо підстав для  відмов у прийнятті податкової звітності платникам податку на додану вартість.

Наталія Корчевська зазначила, що відповідно до п.4, ст.49 Податкового Кодексу України, та абз.2, п. 2,  розд. III Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість,  платниками податку на додану вартість податкова звітність  подається в електронній формі  з дотриманням вимог Кодексу та законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.  

Більше інформації щодо подання електронної звітності розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/