Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели практикум для фізичних осіб

опубліковано 05 червня 2023 о 16:57

У приміщенні Борзнянської ДПІ  було проведено практикум для громадян щодо подання декларації про майновий стан і доходи  для отримання податкової знижки за навчання та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Було звернено увагу на те, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи». До громадян було доведено, що для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), який доступний в Електронному кабінеті, який працює в режимі 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

У ході тренінгу, громадяни дізналися як подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки в електронному форматі через Електронний кабінет.  Було роз’яснено, яким чином можна додати до декларації документи, які підтверджують право на отримання податкової знижки.

Одним із актуальних питань було розглянуто питання визначення мінімального податкового  зобов’язання.

До відома присутніх було доведено, що користування Електронним кабінетом не потребує встановлення окремого програмного забезпечення, а вхід здійснити можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати в будь якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

По закінченню практикуму було надано практичну допомогу платникам щодо подачі декларації.