Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перебування ФОПів на спрощеній системі оподаткування обговорили у Чернігівській ДПІ

опубліковано 02 червня 2023 о 14:34

Начальник Чернігівської ДПІ Тетяна РУБАН,  провела практикум серед платників податків на тему: «Перебування ФОПів на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2 відсотків доходу».

Тетяна Рубан зазначила, що на сьогоднішній день дуже багато виникає питань у платників податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, в частині переходу на групу платника єдиного податку , відмінну тій, яку застосовувала до обрання спец режиму оподаткування.

Для переходу, фізичній особі – підприємцю необхідно здійснити наступні дії:
     – повернутися шляхом самостійної відмови від спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу на групу платника єдиного податку (ставку єдиного податку), на якій вона перебувала до обрання особливостей оподаткування;

       – подати заяву для переходу на обрану групу (ставку), відмінну тій, яку застосовувала до обрання особливостей оподаткування, не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу з урахуванням ст. 298 ПКУ.

Також Тетяна Рубан наголосила, що для переходу на іншу групу оподаткування з 01.07.2023 року, платникам необхідно подати відповідні заяви до 15 червня 2023 року.