Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч-тренінг з платникам податків відбулась у Прилуцькій ДПІ

опубліковано 22 листопада 2023 о 15:21

Заступник начальника ДПІ – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Прилуцької ДПІ Ірина Щербина  та головний державний інспектор інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Прилуцької ДПІ  Андрій Гапченко провели зустріч-тренінг з платниками податків. В ході зустрічі було обговорено актуальні питання стосовно порядку скасування реєстрації реєстраторів розрахункових операцій.

Відповідно до п.3 глави 4 розд.II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 зі змінами та доповненнями заяву про скасування реєстратора розрахункових операцій за ф.№4-РРО суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу за ідентифікатором форми J/F1313604 за місцем реєстрації реєстратора розрахункових операцій.

Перед скасування реєстрації РРО його необхідно розпломбувати в Центрі сервісного обслуговування, з яким суб’єктом господарювання укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Разом із заявою про скасування реєстрації суб’єкт господарювання надає реєстраційне посвідчення. У заяві про скасування реєстрації зазначається спосіб отримання довідки про скасування реєстрації РРО за ф.№6-РРО.

Посадова особа контролюючого органу протягом п’яти календарних днів з дня отримання заяви про скасування та реєстраційного посвідчення за наявності довідки про опломбування з відміткою про роз пломбування проводить скасування реєстрації РРО шляхом внесення реєстраційного запису до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС та надає (надсилає) суб’єкту господарювання довідку про скасування реєстрації.

Платникам також було роз’яснено питання стосовно практичного застосування Електронного кабінету платника податків в частині скасування реєстрації РРО.