Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ: скористатися правом на податкову знижку можна лише до 31 грудня поточного року

опубліковано 21 листопада 2023 о 16:17

Ніжинська ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що для отримання податкової знижки за 2022 рік громадяни мають подати декларацію про майновий стан і доходи, розрахункові та платіжні документи, які підтверджують здійснені платником податків витрати.  

Декларацію необхідно подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник до 31 грудня 2023 року. 

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Фахівцями Ніжинської  ДПІ на постійній основі проводиться навчання для громадян щодо подання звітності в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки. Під час таких заходів платники отримують як теоретичні знання, так і практичний досвід щодо заповнення звітності в електронному вигляді.

Присутніх на навчанні поінформовано, що подати декларацію про майновий стан і доходи з копіями підтверджуючих документів можна віддалено через «Електронний кабінет платника» (http://cabinet.tax.gov.ua)  або через мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони. Для користування сервісами  потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.