Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели зустріч для фізичних осіб підприємців

опубліковано 23 листопада 2023 о 14:01

У приміщенні Борзнянської ДПІ було проведено зустріч з підприємцями Борзнящини. Нагадали про обов’зковість фіскалізації готівкових операцій усім об’єктам господарювання, окрім спрощенців 1 групи, та повідомили, що Законом №3219-ІХ з 1 жовтня 2023 року відновилося застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання РРО/ПРРО.

Також згаданим документом відновлена обов’язкова сплати єдиного податку для усіх СГ, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Окремо зупинились на роз’ясненні алгоритму встановлення ПРРО, та нагадали, що дане програмне забезпечення можна отримати в податковій службі безкоштовно. Проінформували про запровадження спрощеної форми фіскального чеку для реалізації певних видів товару.

Під час зустрічі звернули увагу на необхідність роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру.

Нагадали про один із популярних електронних сервісів – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків як юридичних, так і фізичних осіб підприємців та громадян.

Наголосили на правильності заповнення платіжних документів. Нагадали, що працює Комунікаційна податкова платформа за електронною адресою ch.ikc@tax.gov.ua та мобільний застосунок «Моя податкова».

Наприкінці зустрічі присутні отримали вичерпні відповіді на запитання.