Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Талалаївській ДПІ пояснили питання отримання податкової знижки

опубліковано 23 листопада 2023 о 16:05

Старший державний інспектор   Талалаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігіській області  Альона Карпенко  надала  роз’яснення  фізичним особам – Олені та Яні Дяченко,  які хочуть скористатися правом на податкову знижку за сплату страхових платежів за договорами довгострокового страхування.

Податкова знижка – це можливість повернути частину сплаченого податку на доходи з фізичних осіб, за певні послуги, які були здійснені протягом звітного року.

За результатами звітного податкового року для отримання податкової знижки платник податків зобов»язний заповнити і подати податкову декларацію за встановленою формою. Податкова декларація подається до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи.

Витрати на страхування, які можуть бути включені до складу податкової знижки, повинні бути підтверджені платником документально, а саме шляхом пред'явлення їх  до податкового органу:

  • квитанції про сплату страхових внесків;
  • поліс/договір страхування;
  • паспорт, ідентифікаційний номер;
  • реквізити банківської картки платника;
  • довідка про доходи.

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні роки не переноситься.( п.166.4.3 Податкового кодексу України).