Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО інформують в Бобровицькій ДПІ

опубліковано 26 січня 2024 о 15:20

Нещодавно начальник Бобровицької  ДПІ Головного управління ДПС в Чернігівській області Юлія Яриловець провела практикум з платниками податків з питання обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні діяльності.

Під час заходу податківець інформувала присутніх, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1 групи.

Платник, який зобов’язаний зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО. Реєстрація РРО/ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через Електронний кабінет. 

На завершення зустрічі Юлія Яриловець нагадала про початок деклараційної кампанії - 2024 зауважила, що введена нова форма декларації про майновий стан і доходи.  Повідомила про переваги подання декларації про майновий стан і доходи  за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та ознайомила з роботою мобільного застосунку «Моя податкова».