Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання податкової звітності та новацій податкового законодавства розповіли в Сновській ДПІ

опубліковано 12 лютого 2024 о 15:24

У Центрі обслуговування платників Сновської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено практикум для підприємців щодо подання податкової звітності та новацій законодавства.

Суб`єктам господарювання надано практичні поради щодо порядку заповнення податкових декларацій, отримання електронних цифрових підписів. Звернуто увагу на оновлені форми звітності, правильність заповнення платіжних інструкцій при сплаті податкових платежів, застосування  електронних сервісів ДПС, зокрема застосунку «Моя податкова». Користувачі даного застосунку  мають можливість просто та швидко: 

- подати Облікову картку фізичної особи – платника податків. Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»); 

- подати Заяву про внесення змін до ДРФО. Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»); 

- подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»); 

- сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»)  та інше.

Також платникам було роз`яснено особливості проведення щорічної кампанії декларування  громадянами доходів, одержаних впродовж 2023 року. Термін подання декларації про майновий стан і доходи  – до 1 травня 2024 року, для отримання податкової знижки – до  кінця поточного року.