Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ічнянській ДПІ проведено зустріч на тему застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО

опубліковано 14 лютого 2024 о 15:51

Нещодавно в Ічнянській ДПІ проведено зустріч на тему застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

На зустрічі обговорили, процедуру застосування РРО/ПРРО сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Окремо надано роз’яснення про  Порядок ведення обліку товарних запасів фізичними особами – підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування. Також наголошено, що з 01 жовтня 2023 року відновлено обов’язкове застосування РРО/ПРРО для платників єдиного податку 2-4 груп. Виключення встановлено лише для ФОП – платників єдиного податку першої групи.

При спілкуванні роз’яснено механізм реєстрації класичних РРО і програмних РРО. Також повідомлено, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На всі питання, що задавались були надані відповіді.