Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками територіальних громад у Бобровицькій ДПІ

опубліковано 20 лютого 2024 о 10:50

Днями начальник Бобровицької ДПІ  Юлія Яриловець провела робочу зустріч з заступником голови Новобасанської ТГ Валерієм Мозговим. У ході зустрічі обговорювали питання щодо наповнення місцевого бюджету Новобасанської територіальної громади в повній мірі по платі за землю та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Юлія Яриловець наголосила, що плата за землю є однією з головних складових наповнення місцевих бюджетів, тому проведення інвентаризації земель підпорядкованих громад відповідно до кадастрових номерів земельних ділянок є актуальним питанням.

Окрема увага була приділена погашення податкового боргу платниками громад, зокрема фізичними особами, які допустили заборгованість з майнових податків. 

Під час заходу фахівець  також розповіла,  з 01.01.2024 року  стартувала "Деклараційна кампанія - 2024" та нагадала, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами до 1 травня 2024 року.  Громадяни, зокрема зобов'язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо протягом 2023 року отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, але не є звільненими від оподаткування. Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2024 року. 

Юлія Яриловець акцентувала увагу, що платники єдиного податку 2-4 груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) незалежно від обсягу доходу чи виду діяльності у разі здійснення розрахункових операцій. Платники єдиного податку першої групи звільнені від застосування РРО/ПРРО у всіх випадках.