Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці знайомлять платників Менщини з податковими новаціями

опубліковано 20 лютого 2024 о 15:32

Нещодавно фахівці  Менської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області провели зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу начальник Менської ДПІ Людмила Добридень звернула увагу платників на основні податкові зміни, які вступили в дію з 01 січня 2024 року.  Також ознайомила з  новою формою декларації про майновий стан та доходи та нагадала  про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму з  01.01.2024 року.

Начальник  інспекції   розповіла присутнім як розраховується мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати. 

Крім того, головний  державний інспектор Менської ДПІ  Любов Роговенко  довела до відома  присутніх , хто із громадян зобов’язаний до 1 травня  2024  року  подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, звернула увагу на терміни сплати задекларованих сум податку. Також нагадала про право громадян на податкову знижку та поінформувала у яких випадках вони можуть ним скористатися. При цьому зазначила, що подати податкову декларацію на податкову знижку можна до кінця року.