Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» відбувся у Прилуцькій ДПІ

опубліковано 22 березня 2024 о 11:09

Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів отриманих у 2023 році. 20 березня 2024 року з 9-00 до 11-00 години в Прилуцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2023 році». Сеанс провели начальник Прилуцької ДПІ Владислав Вертипорох та начальник Прилуцького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Світлана Проценко.

В ході сеансу телефонного зв’язку були надані відповіді на актуальні питання стосовно проведення кампанії декларування доходів громадян отриманих у 2023 році, в т.ч. щодо:

- нової форми Декларації про майновий стан і доходи;

- виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь;

- порядку подання декларації про майновий стан і доходи;

- граничного строку подання податкової декларації;

- граничного строку сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації.

Також було надано відповіді на питання, що виникають у платників податків стосовно подання декларації з використанням електронного кабінету платника податків.