Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання Довідки про відсутність заборгованості розповіли у Ічнянській ДПІ

опубліковано 26 березня 2024 о 16:16

Працівниками Ічнянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено зустріч тему: питання отримання Довідки про відсутність заборгованості.

Під час зустрічі надано консультації з питань щодо подання заяви про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи через Електронний кабінет за формою J1300306 (для юридичних осіб) або F1300306 (для фізичних осіб). Порядок надання довідки про відсутність заборгованості регламентується наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 р. №733 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27 вересня 2018 р. за №1102/32554 (Порядок №733).

Також наголошено, що при поданні заяви необхідно обов’язково вказувати нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого Довідку буде подано платником (п. 3 Порядку №733). Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі.

Під час спілкування платники отримали відповіді на питання щодо порядку заповнення заяв на отримання довідки про відсутність заборгованості, порядок звірки по сплаті податків через Електронний кабінет та питання щодо застосування РРО/ПРРО.