Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Козелецької ДПІ провели тренінг для платників податків

опубліковано 12 квітня 2024 о 16:05

Днями у приміщенні Козелецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області податківці провели тренінг з фізичними особами-платниками податків з питання декларування доходів громадян з метою отримання податкової знижки.

Для отримання податкової знижки необхідно звернутися до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку (проживання), де всім бажаючим отримати податкову знижку на безкоштовній основі нададуть консультації.

У ході навчання посадовець розповіла присутнім щодо обмежень при оформленні податкової знижки:

Сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу;

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався  правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (п.п. 166.4.3 Кодексу); 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року; 

Якщо у платника є заборгованість по будь-яким податкам, податкова знижка виплачується після погашення заборгованості. Перевірити наявність заборгованості можна також у електронному кабінеті.

Реалізувати право на отримання податкової знижки  можливо подавши декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису через «Електронний кабінет платника» на веб-сайті Державної податкової служби України за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/login.

Платникам було надано практичну допомогу у генерації особистого електронного ключа, отримання довідки про доходи, заповненні електронних декларацій,  та подання звітності за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків».