Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бахмацькій ДПІ відбувся семінар з платниками податків

опубліковано 17 квітня 2024 о 14:41

Днями у Бахмацькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбувся семінар з платниками податків.

Під час спілкування з присутніми  працівники Бахмацької ДПІ розповіли про переваги користування  електронними  сервісами ДПС України «Моя податкова» та Електронний кабінет.

Так, начальник інспекції Олексій Батьківський проінформував платників, що за допомогою  застосунку «Моя податкова» користувачі мають можливість бачити інформацію про об’єкти оподаткування, направляти запит та отримувати відомості про суми виплачених доходів.

Крім цього, під час зустрічі Олексій Батьківський повідомив присутнім,  що наразі триває кампанія декларування доходів. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України:

- особисто або уповноваженою особою; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Щодо громадян, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, то вони мають можливість надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронному вигляді можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

Також податківці розповіли як за допомогою  застосунку «Моя податкова» та  Електронного кабінету можна листуватися з податковою службою та  подавати  звітність.

Окрім того повідомили, що завантажується  мобільний застосунок «Моя податкова»  за допомогою GooglePlay та AppStore.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою:  https://cabinet.tax.gov.ua, або  через  вебпортал ДПС.

Також працівники ДПІ  надали практичну допомогу в застосуванні платниками Електронного кабінету в частині подання звітності, зокрема ліквідаційної, сплати податків та як отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.