Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, проведено у Сновській ДПІ

опубліковано 18 квітня 2024 о 14:55

У Сновській  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбулася «гаряча лінія» з питань, що стосуються кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. На запитання відповідала начальник Сновської ДПІ Тетяна Біба. В ході «гарячої лінії» платників податків найбільше цікавили питання  декларування доходів в «Електронному кабінеті платника податків» та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному  вигляді.

Платники, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна. Також в «Електронному кабінеті платника податків» можна  здійснити запит на отримання відомостей з Державного реєстру. Цей запит знаходиться у розділі «Заяви. Запити для отримання інформації» форма запиту F 1301802.

У ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.