Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок сплати єдиного соціального внеску розповіли платникам податків фахівці Менської ДПІ

опубліковано 18 квітня 2024 о 16:07

Днями в Менській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області була проведена чергова зустріч з платниками податків Менської та Березнянської  територіальних громад, під час якої посадовці говорили про особливості нарахування та обов’язок сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ). В зустрічі взяли участь начальник Менської ДПІ  Людмила Добридень та начальник Менського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування  фізичних осіб  Зоя Кутас.

Присутнім на зустрічі платникам  фахівці розповіли, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, зобов'язання із сплати єдиного соціального внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу).

Також наголосили, що до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди трудової діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Період, за який наявна заборгованість з єдиного соціального внеску, не буде зарахованим  до страхового стажу до повного погашення боргу.

Крім того, платники були  поінформовані  про зміну  з 01  квітня 2024 року розміру мінімальної заробітної плати  та  роз’яснили як розмір мінімального та максимального ЄСВ залежить від розміру мінімальної заробітної плати.

Насамкінець  Людмила Добридень  закликала  платників до своєчасної сплати податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та недопущення податкового боргу. Водночас зазначила, що переглянути інформацію щодо заборгованості, зокрема зі сплати єдиного внеску, можливо в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом» або скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».