Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели семінар для фізичних осіб

опубліковано 19 квітня 2024 о 09:57

У приміщенні Борзнянської  ДПІ  було проведено семінар з платниками податків щодо основних змін податкового законодавства.

Платникам роз’яснено особливості кампанії декларування доходів громадян за 2022 рік, зокрема подання декларації про майновий стан і доходи, які отримали доходи від спадщини та дарування, прощеного боргу, доходи від продажу рухомого майна, доходи від інвестиційного прибутку та інші доходи, а також щодо права на отримання податкової знижки.

Під час тренінгу було повідомлено, що Електронний кабінет ДПС України працює цілодобово в режимі реального часу та дозволяє платнику податків звітувати, отримувати довідки та необхідну інформацію, не відвідуючи Центри обслуговування платників. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: hhps://cabinet.tax.gov.ua , а також через вебпортал ДПС. Також платники на зустрічі цікавилися особливостями нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Проінформовано про роботу нового сервісу ДПС «Калькулятор податку на майно», який розміщено на вебпорталі ДПС у блоці «Е-СЕРВІСИ» за адресою: hhps://tax.gov.ua/calculator . Даний сервіс надає можливість громадянам самостійно здійсювати розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб. Затосування сервісу сприятиме підвищенню обізнаності громадян з питань нарахування та сплати цих податків.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої питання.