Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ: зустріч у форматі «питання - відповіді» з представниками місцевого бізнесу

опубліковано 23 квітня 2024 о 09:25

Днями, у приміщенні Ніжинського Бізнес–Хабу  відбулася зустріч начальника Ніжинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  Сергія Шовкуна з представниками місцевого бізнесу.

Говорили про нюанси проведення цьогорічної кампанії декларування доходів громадян,  яка триватиме до  1 травня поточного  року. Посадовець акцентував увагу на категоріях фізичних осіб, які  зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. Водночас зазначив, що отримати податкову знижку, громадяни можуть до завершення 2024 року.

Не оминули увагою питання застосування РРО чи ПРРО, своєчасності сплати податків, умовах звільнення від сплати єдиного внеску, скорочення термінів проведення перевірок бюджетного відшкодування ПДВ та пом’якшення застосування штрафних санкцій для представників бізнесу.

Податківець проінформував бізнес-спільноту про можливість взаємодії між платниками податків та контролюючими органами у режимі відеоконференцій.

Зустріч пройшла жваво та плідно. Комунікація та зворотний зв'язок  між представниками бізнесу та податковою  буде посилюватися і надалі.