Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ріпкинській ДПІ проведений тренінг з платниками податків з питання подання податкової звітності у електронному вигляді

опубліковано 20 червня 2024 о 17:04

Нещодавно в приміщенні Ріпкинської ДПІ старшим держаним інспектором Ріпкинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрієм Мартиновичем  у рамках кампанії з декларування доходів за 2023 рік проведена інформаційна зустріч з громадянами   з питання заповнення та подання декларацій про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки.

Під час інформаційної зустрічі  висвітлені питання переваг користування електронним кабінетом платників податків, що дозволяє працювати з органами податкової служби в режимі реального часу, не виходячи з дому, та надано практичну допомогу по виготовленню кваліфікованого електронного підпису для клієнтів АТ КБ "Приватбанк".

Призначення Електронного кабінету платника податків - надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема:

підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги (у режимі реального часу або за попередньо надісланими питаннями), замовляти та отримувати адміністративні послуги.

Наприкінці тренінгу фахівець нагадав, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через спеціальний банер вебпорталу ДПС www.tax.gov.ua