Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Корюківській ДПІ проведено тренінг щодо особливостей листування з ДПС через Електронний кабінет

опубліковано 24 червня 2024 о 14:33

Днями начальник Корюківської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Віталій Шумський провів для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг, під час якого розповів про особливості листування платників податків з ДПС через Електронний кабінет.

Податківець зазначив, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє надіслати лист (запит, тощо) до відповідного органу ДПС. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Посадовець звернув увагу, що протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи». При цьому відповідь на лист (запит тощо) надається контролюючим органом поштою або на електронну адресу, зазначену у зверненні в строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами.

Насамкінець платникам податків рекомендовано максимально використовувати електронні сервіси ДПС, також увагу присутніх акцентовано на кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, яка триватиме до кінця 2024 року та надано роз’яснення, за якими саме витратами фізична особа має право на отримання податкової знижки.