Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бахмацькій ДПІ відбулася "гаряча лінія”: Як отримати Витяг щодо стану розрахунків

опубліковано 18 липня 2024 о 15:32

Днями начальник Бахмацької  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Олексій Батьківський провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». 

Під час спілкування в телефонному режимі  з платниками податків начальник інспекції розповів, що з 1 травня 2024 року в Електронному кабінеті є доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків (далі – Витяг), починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок). 

Також він повідомив, що отримати Витяг можна в приватній частині Електронного кабінету в пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації». Запит подається за кожний рік окремо. 

Крім цього, Олексій Батьківський наголосив, що  платників, які мають податковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, розроблено окремий функціонал стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такою боргу поточною датою. Для цього під час формування запиту необхідно встановити прапорець для розрахунку такої пені. Встановлення прапорця неможливе, якщо у Запиті визначено період: «Минулі роки». За умови встановлення відповідного прапорця можна отримати інформацію в розрізі платежів. Якщо ж прапорець не встановлений, то платник отримає узагальнену інформацію без поділу на платежі.  

Акцентував  увагу на можливість листуватися з ДПС за допомогою приватної частини Електронного кабінету та зручності використання Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), застосунку «Моя податкова» та нагадала  про правильність заповнення поля «Призначення платежу» при сплаті податків.