Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Срібнянській ДПІ проводяться зустрічі з платниками податків

опубліковано 25 липня 2024 о 13:09

Під час зустрічі в Срібнянській ДПІ Голвного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Лисач відповідала на питання платників щодо обліку об’єктів оподаткування.     

Спілкуючись з новоствореними платниками податків посадовець акцентувала увагу на  необхідності подання повідомлення про об’єкти оподаткування за ф.№ 20-ОПП.   Так, суб’єкти господарювання зобов’язані повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Повідомлення за ф. №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків як в паперовому, так і в електронному вигляді.

У разі зміни відомостей про об’єктоподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.  При цьому, вказана форма також має бути подана і при ліквідації заявленного об’єкту оподаткування.  

Перевірити подані відомості про об’єкти оподаткування можна в приватній частині Електронного кабінету платника податків. В приватній частині Електронного кабінету платника є можливість заповнення Повідомлення за ф. № 20-ОПП (ідентифікатор форми J/F1312002) та подачі його в електронному вигляді після накладення електронно-цифрового підпису.