Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Срібнянській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області розповіли, що потрібно робити задля уникнення утворення податкового боргу

опубліковано 14 жовтня 2024 о 09:49

У Срібнянській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області щоденно надають консультації платникам податків щодо сум податкових зобов’язань, термінів сплати та реквізитів, за якими необхідно сплатити податки. Крім того, в інспекції нагадують про наявність боргових зобов’язань, нарахування пені та штрафних санкцій відповідно до чинного податкового законодавства.

Податківці зазначають, що при наявності податкового боргу боржникам надсилається податкова вимога, зі змісту якої платник може дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання, розмір податкового боргу та обов’язок погасити податковий борг.

Працівники податкової інспекції закликають платників податків самостійно стежити за наявністю чи відсутністю податкових боргів. Для цього можна звернутися до контролюючого органу особисто. Також можна користуватися електронними сервісами від ДПС України: «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова».  

Для користування цимисервісами необхідно мати електронний цифровий підпис. Застосунок «Моя податкова» можна встановити на мобільний телефон, ноутбук чи комп’ютер. Користуючись електронними застосунками платники податків мають змогу цілодобово, безкоштовно та без відвідування податкової служби стежити за станом розрахунків з бюджетом, надсилати запити та отримувати відповіді від контролюючого органу, подавати декларації, вносити зміни до особистих реєстраційних даних та отримувати інші послуги.