Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків у Бахмацькій ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2024 о 16:02

Днями у ЦОП Бахмацької  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігіівській області  відбувся семінар  за участі начальника ДПІ Олексія Батьківського та старшого державного інспектора Валентини Дейнеки.

Під час заходу податківці повідомили присутніх, що за бажанням платник податків може використовувати єдиний рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет.

При цьому, платник один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку.

Сплатити через єдиний рахунок платник має можливість всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Олексій Батьківський детально повідомив як  перейти на єдиний рахунок для сплати податкових платежів.

Також Валентина Дейнека розповіла про земельний податок, податок на нерухоме майно: як вони нараховуються, які є пільги, терміни сплати тощо.