Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційне працевлаштування вигідне і роботодавцям і найманим працівникам

опубліковано 25 лютого 2020 о 12:05

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертається до роботодавців із застереженням про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, що супроводжується повідомленням до органу Державної податкової служби.

Сподіватися, що приховані податки залишаться непоміченими, марно. Податківці нагадують, що за наявні факти неоформленої найманої праці до порушників законодавства вживаються контрольно-перевірочні заходи із застосуванням штрафних та фінансових санкцій. До проведення перевірок фахівці податкової служби ретельно готуються, аналізують можливі ризики. Крім того, вони систематично перевіряють податкову звітність і аналізують види діяльності платників, порівнюють обсяги виконуваних робіт з кількістю найманих працівників, вивчають іншу інформацію, в тому числі й ту, що  надходить від різних органів влади.

 У податковій закликають роботодавців, не допускати порушень законодавства що впливають як на імідж самих суб’єктів господарювання, так і на захищеність найманих працівників.

Крім того, надходження до місцевих бюджетів від сплачених податків із офіційних заробітних плат дає можливість територіальним громадам розвиватись та реалізовувати соціальні програми. Тому важливо, щоб роботодавці усвідомлювали свою відповідальність, беручи на роботу працівників, а наймані працівники - не погоджувалися працювати без належного оформлення  трудових відносин.