Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сергій Верланов зустрівся з представниками Американської торговельної палати в Україні

опубліковано 27 лютого 2020 о 17:40

Про поточний стан реформування Державної податкової служби, плани та заходи зі спрощення сплати податків, покращення податкового адміністрування, а також новації, які найближчим часом очікуються у податковій сфері, розповів Голова ДПС Сергій Верланов під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні.

Як відзначив очільник податкової служби, ДПС за останні 8 місяців вдалося зробити результативні кроки вперед. Одним з важливих аспектів реформування податкової служби Сергій Верланов назвав її демілітаризацію. Податківцям вдалося ефективно організувати свою роботу, змінивши підходи та орієнтири. Саме завдяки підвищенню якості аналітичної роботи, ДПС у повному обсязі забезпечила надходження до бюджету у 2019 році.

Крім того, ДПС вдалося ефективно врегулювати питання відшкодування ПДВ. На сьогодні всі суми повертаються відповідно до законодавства. Сергій Верланов також підкреслив, що нині значна увага приділяється боротьбі з формуванням фіктивного податкового кредиту.

«Ми активно боремося з податковими ямами та конвертаторами, за що отримуємо порцію різноманітної критики. Але цифри говорять самі за себе – за рахунок покращення адміністрування ПДВ, ми забезпечуємо надходження до бюджету додаткових 1,5 – 2 млрд грн щомісяця. Звичайно, не всім це подобається», – наголосив Сергій Верланов.

Під час зустрічі Голова ДПС також окреслив інші пріоритетні напрями роботи служби. Зокрема, заявив про посилену роботу в напрямі боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів. У цьому напрямі ДПС тісно співпрацює з правоохоронними органами.

Сергій Верланов також зазначив, що податкова активно долучається до заходів Міністерства фінансів України з проведення податкової реформи, спрощення процедур сплати податків і покращення податкового адміністрування.

Зокрема, фахівці ДПС разом з представниками Мінфіну, Мінсоцполітики та Пенсійного фонду розробляють форми єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

Загалом на 2020 рік заплановано проведення діагностики податкової системи та розроблення пропозицій щодо її реформи, перегляд екологічного податку, реалізація плану дій BEPS, удосконалення процедур оподаткування нерухомого майна (земельних ділянок), а також оподаткування нерозподіленого прибутку іноземних компаній (структур) на рівні їх контролюючих осіб.

Крім того, буде розроблено алгоритм дій органів ДПС з удосконалення контролю за трансфертним ціноутворенням.

Зі свого боку представники Американської торговельної палати в Україні відзначили, що Державна податкова служба стала передбачуваним і надійним партнером для бізнесу та наголосили на важливості постійного діалогу бізнесу та представників виконавчої влади. Зокрема, для забезпечення координації дій у напрямі реформування податкової системи, покращення бізнес-середовища в країні і забезпечення дії правового поля для всіх учасників ринку.