Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

опубліковано 13 липня 2020 о 12:50

Відповідно до п. 254.1 ст. 254 Податкового кодексу України (із змінами) (далі - ПКУ) платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом (далі - РЧР) України є загальні користувачі РЧР України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися РЧР України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі:

ліцензії на користування РЧР України;

ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою;

дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення;

дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Платники рентної плати подають до контролюючих органів копії ліцензій на користування РЧР України, ліцензій на мовлення та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв у місячний строк після їх видачі (п.п. 254.5.4 п. 254.5 ст. 254 ПКУ).

Відповідно до норм п.п. 49.18.1 п. 49.18 ст. 49 та п.п. 257.3.3 п. 257.3 ст. 257 ПКУ платник рентної плати за користування РЧР України протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, подає до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову політику, податкову декларацію, яка містить, зокрема додаток з рентної плати за користування РЧР України.

Форма податкової декларації з рентної плати (далі - Декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 71 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.1.2016 № 927), зі змінами (далі — Декларація).