Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування коефіцієнта 0,95 при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати

опубліковано 03 серпня 2020 о 10:42

Головне управління ДПС у Чернігівській області доводить до відома суб’єктів господарювання, що є платниками рентної плати за користування надрами (далі - Рентна плата) наступне.

У зв’язку з внесенням змін до п.п. 252.22 ст. 252 Податкового кодексу України Законом України від 16 січня 2020 року № 466-1V «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» застосування коефіцієнта 0,95 при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати відбувається виключно у разі дотримання надрокористувачем умов провадження діяльності з видобування, які встановлені затвердженими у визначеному законодавством порядку кондиціями на мінеральну сировину ділянки надр, в межах якої здійснюється видобування на підставі виконання надрокористувачем, не раніше ніж за 5 років до дати обчислення податкових зобов’язань з Рентної плати, державної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин.

 З метою недопущення помилок при складанні Податкових декларацій з Рентної плати Головне управління ДПС у Чернігівській області та для контролю за правильністю застосування коефіцієнта 0,95 при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати надає перелік виданих протоколів по запасах копалин про результати державної експертизи та оцінки матеріалів геолого-економічної оцінки ділянок надр суб’єктами господарювання у 2015-2020 роках, отриманий від  Державної служби геології та надр України листом від 25.06.2020 № 9607/01/10-20.