Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування онлайн сервісами податкової – це зручно, економно у часі, безкоштовно, цілодобово

опубліковано 22 вересня 2020 о 14:54

Кількість сервісів, які запроваджені ДПС для платників податків, постійно зростає відповідно до потреб бізнесу. На сьогодні в ДПС найпопулярніший сервіс серед платників - Електронний кабінет платника.

Електронний кабінет платника має дві функціональних частини: відкриту, яка є загальнодоступною та приватну. Вхід до відкритої частини надається усім користувачам без винятку та дозволяє переглянути довідкову інформацію, новини, податковий календар та інформацію з реєстрів ДПС, які є загальнодоступними. Для можливості користування приватною частиною «Електронного кабінету» платнику податків необхідно отримати особистий ключ електронного цифрового підпису.

У режимі реального часу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, отримати доступ до особистої інформації, тобто, отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом. Фізичні особи за допомогою сервісу «Стан розрахунків з бюджетом» в Електронному кабінеті можуть сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань по таких податках.

Крім того, багато корисної інформації для платників податків і в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua/). Це сервіс, в якому у форматі питань – відповідей представлена офіційна позиція ДПС України по всіх напрямах чинного податкового та митного законодавства.

Можливість цілодобового повідомлення про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДПС передбачає сервіс «Пульс» (https://tax.gov.ua/others/puls-)

З усіма електронними сервісами, розміщені на офіційному веб-порталі ДПС можна ознайомитися за посиланням:(https://tax.gov.ua/).