Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Чернігівщині з початку року подано 52 тисячі повідомлень про працевлаштування

опубліковано 17 листопада 2020 о 10:57

З початку року роботодавцями Чернігівщини до податкових органів було подано 52 тисячі повідомлень про прийняття працівників на роботу. За той же період зареєстровано 4257 фізичних осіб - підприємців.

Питання легалізації найманої праці знаходиться на постійному контролі у працівників податкової. Особлива увага приділяється  платникам, що здійснюють значні обсяги робіт, але мають незначну кількість найманих працівників.

Спостерігається позитивна тенденція офіційного оформлення своїх працівників  у більшості сумлінних роботодавців. Це є показником свідомості та відповідального ставлення з боку керівництва до забезпечення гарантій та соціального захисту своїх працівників. Також позитивно впливають на збільшення випадків офіційного працевлаштування спільні зусилля органів податкової служби, Держпраці, Пенсійного фонду України та інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями та фізичними особами-підприємцями, які займаються вирощуванням зернових культур, автомобільними перевезеннями вантажів,  здійснюють  діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі, надання послуг населенню.