Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба області та територіальні громади вдосконалюють шляхи взаємодії

опубліковано 23 лютого 2021 о 08:54

У зустрічі, яку провела Голова облдержадміністрації Анна Коваленко з керівниками об’єднаних територіальних громад Чернігівщини, взяли участь начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк та заступники начальника Руслан Погрібний і Костянтин Синьогуб.

На початку спілкування Людмила Слотюк повідомила присутніх голів ОТГ про зміни у порядку інформування органів місцевого самоврядування з питань сплати податків та зборів.

Людмила Слотюк зазначила, що електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування здійснюється через «Електронний кабінет» в частині надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі платників податків - юридичних осіб, які сплачують податки на відповідній території. Так, завдяки постійному вдосконаленню електронних сервісів, органи місцевого самоврядування отримали можливість працювати з податковою службою дистанційно - у режимі реального часу.

Костянтин Синьогуб пояснив, що процес надання органам місцевого самоврядування звітності наразі автоматизовано. Відомості надаються у розрізі джерел доходів про суми нарахованих та сплачених податків та зборів, суми податкового боргу та суми надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та зборів на відповідних територіях. Підкреслив, що даний сервіс буде доопрацьовуватися з урахуванням отриманих від користувачів пропозицій та зауважень.  

Руслан Погрібний надав інформацію стосовно нагальних для місцевих керівників напрямів: справляння  земельного податку та оподаткування об’єктів нерухомості. Звернув увагу, що оскільки земельний податок та податок на нерухоме майно – важливі складові наповнення місцевих бюджетів,  необхідно проводити системну роботу щодо інвентаризації та оформлення земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна у кожній територіальній громаді.

Голови громад мали змогу обговорити з керівництвом ДПС питання, що стосуються отримання надходжень до місцевих бюджетів від користування землею та майном, розташованим на території громад.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»