Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: Судом касаційної інстанції підтверджено правоту ДПС в донарахуванні 26,68 млн грн ТОВ «Вісті Мас-Медіа»

опубліковано 27 квітня 2021 о 17:46

Постановою Касаційного адміністративного суду відмовлено ТОВ «Вісті Мас-Медіа» в задоволенні позову про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Так, Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві про те, що статус фіктивного підприємства несумісний з легальною підприємницькою діяльністю, навіть за формального підтвердження її первинними документами.

Колегією суддів враховано доводи контролюючого органу про те, що підписані посадовою особою документи не можуть бути належними доказами реальності здійснення господарських відносин, а зобов’язання позивача, відображене у договорі та додатковій угоді щодо повернення грошових коштів, наданих як поворотна фінансова допомога, не носять реального характеру.

Вищенаведений висновок зроблено з огляду на те, що вироком районного суду в кримінальній справі, який набрав законної сили 28.08.2014, фізичну особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 27, частиною другою статті 28, частиною першою статті 205 Кримінального кодексу України. В мотивувальній частині згаданого вироку встановлено, що фізична особа здійснила оформлення підприємства на себе формально, без мети здійснення фінансово-господарської діяльності.

Окрім цього, зі змісту вироку вбачається, що перерахування грошових коштів на банківський рахунок позивача з призначенням платежу «надання поворотної фінансової допомоги» за допомогою банківської системи «Клієнт-Банк» здійснювалось невстановленими особами з метою приховання та маскування незаконного походження вказаних коштів, джерела їх походження та володіння ними.

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 06.04.2021 у справі № 826/12608/15 касаційну скаргу контролюючого органу задоволено, рішення суду апеляційної інстанції скасовано, залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким ТОВ «Вісті Мас-Медіа» відмовлено
в задоволенні позову про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Таким чином, судом касаційної інстанції підтверджено правомірність винесеного контролюючим органом податкового повідомлення-рішення на загальну суму 26,68 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»