Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні комісії обласної ради розглядались питання екології

опубліковано 16 липня 2021 о 16:33

Заступниця начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Ольга Корнієвська взяла участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, яке провів її голова Віктор Кияновський.

До порядку денного засідання комісії було включено близько двох десятків питань, значна кількість яких стосувалася надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою. Також розглядалися  питання про стан дотримання природоохоронного, земельного та водного законодавства в частині використання земель водного фонду.

Під час аналізу стану виконання рішення обласної ради від 18 червня 2013 року «Про встановлення збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів» було акцентовано увагу на посиленні контролю у сфері охорони, збереження, раціонального, невиснажливого використання лісових ресурсів. Також члени комісії обговорили проблему наповнення місцевих бюджетів від здійснення спеціального використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійсненні побічних лісових користувань та використанні корисних властивостей лісів.
До зведеного бюджету з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів за січень – червень 2021 року надійшло 114 923,7 тис. грн. (у т.ч. загальний фонд держбюджету  - 33 716,5 тис. грн., спеціальний фонд – 23 692,7 тис. грн. та 57 514,5 тис. грн. до місцевих бюджетів).

Ольга Корнієвська повідомила, що станом на перше липня 2021 року за даними Чернігівського обласного Управління лісового та мисливського господарства видано лісорубних квитків на рубки головного користування у І та ІІ кварталах 2021 року на суму 139 779,4 тис гривень. Суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, надано до Головного управління ДПС у Чернігівській області  перелік лісокористувачів, яким видано лісорубні квитки та лісові квитки для проведення заходів  у І та ІІ кварталах 2021 року на суму 28 440,1 тис гривень.