Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінили прізвище чи адресу – повідомте податкову!

опубліковано 26 липня 2021 о 13:04

Інформуємо фізичних осіб – платників податків, що у разі місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, вони мають протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

Повідомлення про зміну даних відбувається шляхом подання фізичними особами до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) відповідно до пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України.

Подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна в один із таких способів:

особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Подати Заяву за формою № 5 ДР та отримати консультацію щодо її заповнення можна у Центрах обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Завдяки вчасно поданій інформації, платники податків не матимуть непорозумінь з контролюючими органами, та зможуть вчасно сплатити податкові зобов’язання.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області