Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи будуть оподатковуватись кошти зняті з розрахункового рахунку підприємця, з яких сплачено податки за спрощеною системою оподаткування, якщо ФОП у попередньому році був платником ЄП, а в поточному році переходить на загальну систему оподаткування

опубліковано 09 вересня 2021 о 09:53

Відповідно до ст.42 Господарського кодексу України (далі – ГКУ), підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Відповідно до ст. 44 ГКУ підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.

Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством.

Детальніше, на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС України, категорія питання 104.02.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»