Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Управління податкового аудиту звертає увагу платників податків

опубліковано 21 вересня 2021 о 10:10

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області наголошує, що контрольно-перевірочні заходи, які здійснюються управлінням, спрямовані на зниження адміністративного тиску на сумлінних платників податків та підвищену увагу до найбільш ризикових суб’єктів господарювання.

Відповідно до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.06.2015 року №524 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.06.2015 року за № 751/27196) визначені податкові ризики недоплати сум податків та зборів до бюджету.

Відповідно до автоматизованої системи ризиків платники податків відбиратимуться до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2022 рік.

Також податкові ризики враховуються при проведенні документальних позапланових перевірок, зокрема під час реорганізації (припинення) платника податків, на звернення платника податків.

Звертаємо увагу платників податків! Ризики можна переглянути в електронному кабінеті платника. Разом з тим, доцільно опрацьовувати встановлені ризики, з метою зменшення ймовірності порушень дотримання вимог податкового законодавства та підвищення рівня добровільної сплати до бюджету.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»