Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості складання акцизної накладної на пальне, реалізоване платником для власного споживання з акцизного складу, який є АЗС

опубліковано 08 жовтня 2021 о 09:23

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729 (далі – Порядок № 729).

На загальний обсяг пального, використаного для власного споживання чи промислової переробки протягом звітного місяця, особою, яка реалізує пальне може бути складена зведена акцизна накладна (АН) за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та окремо за кожним акцизним складом/акцизним складом пересувним не пізніше останнього дня звітного місяця.

При цьому, у верхній лівій частині АН зазначаються:

- у полі «Коди операцій для складання в одному примірнику» – цифра «1»;

- у полі «Умови оподаткування» – ознака щодо умов оподаткування пального «0»;

- у полі «Напрям використання» – напрям «0».

Усі АН, розрахунки коригування АН підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) (п. 3 розділу І Порядку № 729).

Відповідно до п. 231.6 ст. 231 Податкового кодексу України реєстрація в ЄРАН, зокрема, першого примірника зведеної акцизної накладної здійснюється не пізніше 15 календарних днів з дня її складання.

Отже, при реалізації пального для власного споживання з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним (АЗС), платником складається зведена АН за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та окремо за кожним акцизним складом/акцизним складом пересувним не пізніше останнього дня звітного місяця. Реєстрація в ЄРАН зведеної АН здійснюється не пізніше 15 календарних днів з дня її складання (з урахуванням дня складання).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»