Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці дистанційно провели семінар щодо подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 11 листопада 2021 о 14:18

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області 10.11.2021 року відбувся семінар - нарада в режимі Zoom конференції з питань подання звітності в електронному вигляді. У заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Костянтин Синьогуб.

Він нагадав присутнім, що подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

Платники податків для формування електронних документів самостійно на власний розсуд можуть обрати будь-яке програмне забезпечення, у тому числі інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет», - зазначив Костянтин Синьогуб.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Платникам податків нагадали, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

В режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету платник має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати електронні документи, зокрема звітність.

Платників податків в ході семінару запрошували подавати звітність у електронному вигляді.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»