Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сучасні можливості Електронного кабінету

опубліковано 16 листопада 2021 о 08:21

Які можливості для платників податків дає спілкування з податковою через Електронний кабінет розповіли в управлінні електронних сервісів Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Сьогодні в Електронному кабінеті реалізовано наступні сервіси для платників: Е-реєстри, Е-системи, Е-послуги та Е-розрахунки. Найбільш популярні – Е-реєстри, пошук фіскального чека, пошук марки акцизного податку, Е-послуги і податкова звітність.

Важливими сервісами, також є Е-повернення та Е-рахунок. Наприклад, сервіс Е-повернення надає можливість платникам дистанційно подати (через Електронний кабінет) заяви на повернення коштів.

Е-рахунок  дає можливість платникам сплачувати податки, збори та ЄСВ на єдиний рахунок, відкритий у Казначействі.

Важливим проектом, який наразі реалізований ДПС, є програмні реєстратори розрахункових операцій.

Електронний кабінет -  безкоштовний сервіс, який функціонує цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв з використанням електронного цифрового підпису будь якого акредитованого центру сертифікації ключів (далі – АЦСК).

Повний перелік усіх АЦСК розміщений на сторінці Електронного кабінету. Також сертифікований електронно-цифровий підпис можна отримати безкоштовно в АЦСК  Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України за адресами: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28 та м. Прилуки, вул. Київська, 214.

Електронний кабiнет складається із двох функціональних частин: відкритої (загальнодоступної) та приватної (особистий кабінет). Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису.

Юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи (громадяни), суб’єкти спрощеної системи оподаткування, суб’єкти загальної системи оподаткування, платники податків на додану вартість, акцизного податку, платники рентної плати в Електронному кабінеті мають можливість створити та надіслати звітність в електронному вигляді, заяву для реєстрації платником окремого податку, надіслати запит та отримати витяг з реєстру або витяг з відповідної системи, до якої створюється запит.

У кабінеті платник може переглянути особисту інформацією – перш за все, це реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. При цьому платники мають можливість переглянути всю подану звітність незалежно від способу подання.

Через Електронний кабінет надано можливість електронного листування з контролюючими органами.

У рамках кампаній  декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців фізичним особам через Електронний кабінет платника надано можливість отримати відомості про отримані доходи та утримані податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді

Також реалізовано можливість подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Використання Електронного кабінету заощаджує час платників податків та позбавляє необхідності відвідувати Центри обслуговування платників Державних податкових інспекцій та мінімізує спілкування з працівниками органів ДПС.

Зайти до Електронного кабiнету можна за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»