Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання звіту про використання води за формою №2тп-водгосп (річна)

опубліковано 13 грудня 2021 о 14:53

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників рентної плати за спеціальне використання води на наступне.

Платники рентної плати за спеціальне використання води одночасно з податковими деклараціями подають контролюючому органу копії дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води (підпункт 255.11.19 пункту 255.11 статті 255 Податкового кодексу України).

Щодо статистичної звітності, то відповідно до наказу Міндовкілля від 18.12.2020 №375 «Про затвердження Змін до Порядку ведення державного обліку водокористування та Порядку функціонування модуля «Подання звіту про використання води в електронній формі» Порталу електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України» з 01.01.2022 вступають в силу зміни в частині організації ведення державного обліку водокористування та форми подання водокористувачами звітів про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна).

Згідно із змінами, подача звітів здійснюється виключно в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія» або Портал електронних послуг Держводагентства. Звіти підписуються з накладанням кваліфікованого електронного підпису та/або кваліфікованої електронної печатки водокористувача.

Враховуючи зазначені зміни, платники рентної плати за спеціальне використання води разом з податковими деклараціями повинні подати копії електронних звітів за формою №2ТП-водгосп з відміткою про одержання (QR кодом, який формується після прийняття Звіту на Порталі).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»