Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання звітності за допомогою електронних сервісів ДПС

опубліковано 19 січня 2022 о 15:45

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області 18.01.2021 року проведено «гарячу лінію» з питань подання звітності в електронному вигляді. У заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Костянтин Синьогуб.

Він інформував учасників, що подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

Платникам податків нагадали, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

В режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету платник має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати електронні документи, зокрема звітність.

Всіх учасників заходу запрошено подавати звітність у електронному вигляді.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»