Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування РРО обговорили під час засідання «круглого столу» в Головному управлінні ДПС у Чернігівській області

опубліковано 26 січня 2022 о 15:26

Новації у законодавстві щодо застосування РРО у 2022 році, а саме про розширення кола суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО), ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб, категорії платників на які не поширюється обов’язок застосування РРО/ПРРО, - саме цим питанням було присвячено засідання «круглого столу», що відбулося 24 січня поточного року у приміщенні Головного управління ДПС у Чернігівській області.

У засіданні взяла участь начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк, яка довела до присутніх інформацію про основні нововведення у застосуванні РРО, які діють з 2022 року.

Також на заході були присутні заступниця начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Ольга Корнієвська, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Валерій Коваль, начальник управління електронних сервісів Олена Пустовойт та начальник відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів Інна Чумакова.

У заході взяли участь представники громадських організацій, профспілок підприємців, суб’єкти господарювання у сфері торгівлі, послуг, туризму тощо.

Підприємці були дуже активними. Їх цікавили практичні питання проведення розрахунків з покупцями. Багато запитань стосувалося карткового та змішаного платежів, розрахунків через термінал, проведення через касовий апарат часткової оплати за ще ненадані послуги, обмеження в прийнятті готівки від однієї особи протягом дня, проведення розрахунків за відсутності інтернету тощо.  

Під час виступу заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Валерій Коваль наголосив присутнім, що застосування РРО поширюється на розрахункові операції і не поширюється – на безготівкові розрахунки.

У ході проведеного засідання учасники отримали вичерпні відповіді на всі запитання.