Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулась зустріч з представниками будівельної галузі

опубліковано 17 листопада 2022 о 12:47

За ініціативи ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» у Чернігівській області» у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулась зустріч з бухгалтерами підприємств будівельної галузі Чернігівського регіону.

Спілкування відбулося у форматі «круглого столу» за участі  начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмили Слотюк, заступника начальника Руслана Погрібного,  директора  Виконавчої дирекції Територіального відділення ВГО «АППУ у Чернігівській області» Ірини Ольховик, начальників управлінь податкової Руслани Ліновицької та Олени Протченко, представників бізнесу. 

Під час зустрічі учасників проінформували про зміни, що внесені у жовтні 2022 року до Постанови КМУ від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Також обговорили особливості оподаткування операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому, встановлені Законом України від 20 вересня 2022 року № 2600-IX та інші питання, що турбують представників галузі.  

Людмила Слотюк подякувала сумлінним платникам за значний внесок до бюджетів у цей складний час, звернула увагу, що для підтримки бізнесу створені і працюють «гарячі лінії» з актуальних питань оподаткування.  Зворотній зв'язок між Головним управлінням ДПС та платниками  підтримується також через Комунікаційну податкову платформу. Платники можуть письмово звернутися за адресою ch.ikc@tax.gov.ua, направити звернення та отримати на нього відповідь у зручному форматі. Для цього, крім питання, необхідно вказати у зверненні назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, адресу, контактний номер телефону.   

Зустріч була змістовною, учасники заходу поставили фахівцям питання, що їх турбували, отримали відповіді та обговорили напрями подальшої взаємодії.