Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримати електронні довірчі послуги стало ще простіше за допомогою функції «Шерінг» застосунку ДІЯ!

опубліковано 25 листопада 2022 о 10:25

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що з 23 серпня 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», яким передбачено закріплення на рівні закону України можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки (далі – е-паспорт), у паспорті громадянина України для виїзду за кордон (далі – е-паспорт для виїзду за кордон), а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання.

Тобто, власникам е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон не потрібно надавати копії документів, що посвідчують особу чи її спеціальний статус, під час отримання послуг у Надавача.

Підписувачі, щоб поділитися копією е-паспорта, мають відкрити паспорт у застосунку «Дія», натиснути на нього та обрати штрих-код. Надати штрих-код або продиктувати 13-ти значний код, який розташований під штрих-кодом, підтвердити запит для передачі даних.

У разі отримання фізичною особою електронних довірчих послуг за допомогою функції «Шерінг» застосунку «Дія» «Реєстраційна картка для фізичної особи» не надається, а питання та ключова фраза голосової автентифікації, згода на публікацію сертифікатів повідомляються адміністратору реєстрації в усній формі. Крім цього, за бажанням заявника, до сертифікату може бути додано контактний номер телефону та адреса електронної пошти.