Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про організацію роботи підрозділів із запобігання та виявлення корупції

опубліковано 13 грудня 2022 о 16:03

Враховуючи продовження відповідно до Указу Президента України від 07.11.2022 № 757/2022 строку дії воєнного стану в Україні, Національним агентством з питань запобігання корупції (далі Національне агентство) листом від 24.11.2022 №22-03/24055-22 повідомлено про порядок роботи уповноважених підрозділів (уповноважених осіб).

Національним агентством наголошено на важливості активізації діяльності уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції та забезпечення їм можливості ефективно і незалежно виконувати свій функціонал.

У зв’язку з цим уповноважені підрозділи (уповноважені особи) поновлюють виконання тимчасово призупинених функцій, зокрема:

проведення внутрішніх навчань;

організацію роботи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності органу та підготовки заходів щодо їх усунення;

підготовку та забезпечення прийняття антикорупційної програми, змін до неї;

здійснення перевірок організації роботи із запобігання та виявлення корупції в територіальних (міжрегіональних) органах та підвідомчих юридичних особах.

В той же час, виконання окремих обов’язків залишається призупиненим.

Так, перевірка факту подання декларацій суб’єктами декларування та повідомлення Національного агентства про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій у визначеному законодавством порядку відтерміновується до законодавчо визначеного строку подання декларацій.

Також уповноважені підрозділи (уповноважені особи) звільняються від обов’язку подання Національному агентству інформації про результати своєї діяльності у 2021 році.